Mleté hovězí s bramborovými lokšemi se salátkem z červeného zelí a řepy, sezamovým dressingem

Recept s lokšemi je stará dobrá klasika. Když však přidáte pár zajímavých ingrediencí, máte na talíři najednou úplně jiný pokrm.
Tento recept budete v babiččině kuchařce hledat nejspíš marně. Do svého rejstříku si ho ale můžete zařadit vy sami.
Suroviny
Základ:
- 300 g mletého hovězího
 - 1 šalotka 
 - 2 lžičky cukru 
 - 1 chilli cayenne
 - kus zázvoru
 - 2 stroužky česneku 
 - 40 ml sójové omáčky 
 - 2 lžičky fenyklových semínek 
 - koriandr
 
Salátek:
- 300 g červeného zelí 
 - 1 velká řepa
 - 80 ml bílého vinného octa
 - 3 lžíce cukru krystal
 - 2 lžičky soli
 
Dressing:
- 1 kelímek zakysané smetany 
 - špetka soli
 - 40 ml oleje z praženého sezamu
 - šťáva z půlky citrónu 
 - pepř 
 - 2 lžičky medu 
 - 1 lžička kremžské hořčice
 
Lokše:
- 500 g brambor
 - 200 g polohrubá mouka
 - máslo na potření
 
Postup
Základ:
- Na pánvi si nejdříve orestujte najemno nakrájenou cibuli, zázvor a chilli. 
 - V hmoždíři rozdrťte fenyklová semínka nahrubo. Přidejte do pánve olej přes okraj a krátce fenyklová semínka opečete. 
 - Přidejte najemno nakrájený česnek a vše ještě chvilku restujte. 
 - Přidejte maso, osolte a přidejte špetku třtinového cukru. Opět chvilku restujte. Na závěr přidejte sójovou omáčku.
 
Lokše:
- Brambory se slupkou uvařte v osolené vodě doměkka. 
 - Počkejte až vychladnout, sloupněte je a nastrouhejte. 
 - Přidejte polohrubou mouku, osolte a vypracujte do těsta. Z těsta udělejte malá kolečka a válečkem uválejte do silnějších placek. 
 - Na pánvi je opečte na sucho dozlatova a pak potřete rozpuštěným máslem. 
 
Salátek:
- Červené zelí i řepu si nastrouhejte na nudličky. 
 - Přidejte ocet, cukr, sůl a promačkejte v ruce. 
 - Nechte uležet minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc při pokojové teplotě. Salátek vydrží až 5 dní, pokud ho dříve celý nesníte.