Žeru maso
Jsem masožravec
a nestydím se za to
Žeru maso
MENU

Sekaná s vůní špeku



Sekaná nikdy nezklame a na přípravu je jednodušší než by se dalo čekat.

Z kvalitních surovin ve správném poměru z ní však můžete vykouzlit přímo lahůdkový pokrm, po kterém se hned zapráší.


Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 3 vejce
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 starší housky nebo rohlíky
  • mléko na pokropení pečiva
  • 200 g špeku
  • 2 lžičky sušené majoránky nebo tymiánu
  • velká hrst nasekané petržele
  • pepř
  • sůl
  • strouhanka

Postup

  • Nejdříve si předehřejte troubu na 180 °C.
  • Pečivo nakrájejte na malé kostičky a zalijte vlažným mlékem, aby nasáklo.
  • Do velké mísy dejte obě mletá masa, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, 2 vejce a 1 žloutek a přidejte zbylé ingredience včetně pečiva a najemno nakrájeného špeku.
  • Vše důkladně prohněťte rukama. Bude-li třeba, přidejte strouhanku pro tužší konzistenci.
  • Ze směsi vytvarujte stejně velké šišky, které potřete zbylým bílkem, aby lépe držely.
  • Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu.
  • Podávejte například s bramborovou kaší. Sekaná bude výborná ale i studená s kyselou okurkou nebo jako plátek v domácím hamburgeru.